Osram Smart+

Building and connecting hardware to OpenNethome
Don MC
Posts: 24
Joined: Mon Nov 16, 2015 7:40 am

Re: Osram Smart+

Post by Don MC » Sun Sep 02, 2018 9:41 am

Here's the info from my Hue Bridge.
There is some more info present than in @soundsgood's printout earlier in this thread. Maybe because of the newer firmware version in my Hue Bridge.


"8": {
"state": {
"on": false,
"alert": "select",
"mode": "homeautomation",
"reachable": true
},
"swupdate": {
"state": "notupdatable",
"lastinstall": null
},
"type": "On/Off plug-in unit",
"name": "CoffeeK",
"modelid": "Plug 01",
"manufacturername": "OSRAM",
"productname": "On/Off plug",
"capabilities": {
"certified": false,
"control": {},
"streaming": {
"renderer": false,
"proxy": false
}
},
"config": {
"archetype": "classicbulb",
"function": "functional",
"direction": "omnidirectional"
},
"uniqueid": "84:18:26:00:00:0e:44:83-03",
"swversion": "V1.04.12"
},



I have another Osram On/Off switch that the Hue App reports as "Unreachable", but it's still working OK (apart from this little problem in ONH).

EDIT: Went and bought myself an Osram Lightify Gateway. Will try to upgrade the plugs' FW and see if it helps.
The Lightify GW is anything but easy to setup.

EDIT2: Upgraded plug FW to v.1.05.11 and now it works! One click "ON" is enough in ONH. Still shows as "Unreachable", though.
Shows up like below in Hue API.

EDIT3: Paired them with Hue once more and now they are reachable.

Code: Select all

"14": {
		"state": {
			"on": false,
			"alert": "none",
			"mode": "homeautomation",
			"reachable": false
		},
		"swupdate": {
			"state": "notupdatable",
			"lastinstall": null
		},
		"type": "On/Off plug-in unit",
		"name": "Osram2",
		"modelid": "Plug 01",
		"manufacturername": "OSRAM",
		"productname": "On/Off plug",
		"capabilities": {
			"certified": false,
			"control": {},
			"streaming": {
				"renderer": false,
				"proxy": false
			}
		},
		"config": {
			"archetype": "classicbulb",
			"function": "functional",
			"direction": "omnidirectional"
		},
		"uniqueid": "84:18:26:00:00:0e:3d:a3-03",
		"swversion": "V1.05.11"
	}
}

stefangsbb
Site Admin
Posts: 306
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:16 pm

Re: Osram Smart+

Post by stefangsbb » Tue Sep 04, 2018 6:43 pm

Ok, this sounds like good news! The way I understand it is that once you upgraded the bulbs to the latest firmware version, they work as they should from ONH?!

It sometimes feels like a wonder that anything works at all with all these layers of software and firmware between the button and the actual bulb...

Post Reply