Thermometer question

Functionality and usage of the OpenNethome Server
Post Reply
fulis
Posts: 2
Joined: Fri Jan 12, 2018 10:08 am

Thermometer question

Post by fulis » Fri Apr 06, 2018 8:47 am

I have been using nethome for a while and im simply loving it.

In my latest upgrade to my smart home, i added some thermometers.

A problem i encountered it that one of the thermometer transmitters is identified as a nexa lamp by nethome.

I have been playing a bit with the config file to get nethome to recieve the data correctly but i have failed.

Is there any way to see the raw signal directly in nethome so i can try to decode it and maybe get it to work?

/fulis

stefangsbb
Site Admin
Posts: 303
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:16 pm

Re: Thermometer question

Post by stefangsbb » Fri Apr 06, 2018 7:03 pm

Glad you like it!! :D

Very interesting, what brand of thermometer is it, and where did you buy it?

You cannot really see the raw pulse signals in OpenNetHome, the protocol decoders handles that. To see those you need the ProtocolAnalyzer tool (http://wiki.nethome.nu/doku.php/analyzer/start). That is what I use when I write decoders for new protocols.

fulis
Posts: 2
Joined: Fri Jan 12, 2018 10:08 am

Re: Thermometer question

Post by fulis » Mon Apr 09, 2018 8:11 am

Its an auriol ian 102607 bought on lidl a few years ago.

Post Reply